top of page
 • Forfatters billedeMartin Mikkelsen

Selvstændig med Webshop - Hvad med ASE A-Kasse?

A-Kasse for selvstændige - ASE

Som selvstændig møder man hele tiden nye udfordringer.

Denne artikel indeholder annonce links.


Hvis du er selvstændig, er det afgørende at forstå betydningen af at være dækket af en A-kasse for selvstændige. A-kasse, eller arbejdsløshedskasse, tilbyder et økonomisk sikkerhedsnet for sine medlemmer i tilfælde af arbejdsløshed, inklusiv selvstændige erhvervsdrivende. At være en del af a-kasse ase eller ase a-kasse kan give en essentiel støtte, hvis du står uden indkomst. At vide, hvordan man navigerer i vilkårene for dagpenge, og hvilke muligheder der er tilgængelige for selvstændige i ASE a-kasse, er vitalt for din økonomiske tryghed. Udover dagpenge udbyder nogle A-kasser specialiserede tjenester målrettet selvstændige og iværksættere, hvilket gør det til en vigtig overvejelse for enhver, der ønsker at sikre sin indkomst.

Formålet med denne artikel er at levere alle de informationer, du behøver om A-kasse for selvstændige. Vi vil dække fordelene ved at være en del af en fagforening som selvstændig, forklare hvordan A-kasse fungerer specifikt for selvstændige, og hjælpe dig med at vælge den rigtige fagforening og A-kasse for dine behov. Derudover vil vi dele virkelige historier fra selvstændiges erfaringer med fagforening og A-kasse, hvilket giver praktisk indsigt og råd til at navigere i dette vigtige område. Med denne vejledning i hånden, vil du være bedre udstyret til at træffe informerede valg om din a-kasse og fagforenings medlemskab, hvilket øger din økonomiske sikkerhed som selvstændig.


ASE A-Kasse, Fagforening & selvstændig?

At være medlem af en fagforening som selvstændig giver adgang til et fællesskab af professionelle med lignende erfaringer, hvilket åbner op for muligheder for netværk, støtte og samarbejde. Dette kan være afgørende for at udvide din forretningshorisont og finde nye samarbejdspartnere eller kunder. Her er nogle af de primære fordele ved at være medlem:

 • Netværk og samarbejde:

 • Adgang til et professionelt netværk.

 • Muligheder for samarbejde med andre selvstændige.

 • Støtte fra et fællesskab, der forstår de udfordringer, du står overfor.

 • Professionel udvikling:

 • Kurser, events og webinars tilbydes for løbende læring.

 • Muligheder for at udvikle dine færdigheder og viden.

 • Adgang til specialiserede tjenester for specifikke erhverv som pædagoger, advokater, ingeniører mv.

 • Økonomiske fordele:

 • Eksklusive finansielle fordele og rabatter, herunder overkommelig forsikring og favorable låneaftaler.

 • Rabatter i tusindvis af butikker og webshops.

Fagforeninger hjælper også medlemmer med at forstå deres rettigheder og håndtere arbejdsrelaterede udfordringer ved at tilbyde personlig hjælp, rådgivning og vejledning. Dette inkluderer:

 • Juridisk assistance:

 • Hjælp til at navigere komplekse juridiske spørgsmål relateret til kontrakter, ophavsret og tvister.

 • Gennemgang af kontrakter og vejledning for at sikre, at du effektivt kan håndtere juridiske udfordringer.

Medlemskab kan føre til bedre arbejds- og lønvilkår gennem kollektive forhandlinger med arbejdsgivere, selv hvis et medlem ikke aktivt bruger fagforeningens tjenester. Dette understreger vigtigheden af at være en del af en fagforening, selv for selvstændige, da det kan øge din økonomiske sikkerhed og give adgang til lønsikring (dagpenge) og assistance i at navigere i regler og regulativer for selvstændige medlemmer af a-kasse. At vælge den rigtige a-kasse og fagforening, såsom a-kasse ase eller ase a-kasse, er afgørende for at maksimere disse fordele.


Hvordan A-kasse fungerer for selvstændige?

For at forstå hvordan a-kasse for selvstændige fungerer, er det vigtigt at kende til de grundlæggende krav og processer. Her er en oversigt, der kan hjælpe dig:

 1. Krav for at blive betragtet som selvstændig:

 • Udføre en økonomisk aktivitet med formålet at tjene profit.

 • Have et CVR eller SE nummer.

 • Modtage B-indkomst eller være en ansat med væsentlig indflydelse i et firma, hvor du også er familiemedlem.

 • Medlemskabskriterier for a-kasse:

 • Være medlem af en a-kasse i mindst et år.

 • Din virksomhed skal være din hovedbeskæftigelse, drives i Danmark for egen regning og risiko, og målrettet økonomisk gevinst.

 • Bo i Danmark og drive virksomheden mere end midlertidigt. Branchen og virksomhedstypen er irrelevant.

 • Fordele ved medlemskab:

 • Dagpenge beregnes baseret på indkomst fra selvstændigt arbejde de seneste fem år.

 • Nogle a-kasser tilbyder juridisk hjælp og forretningsmæssig sparring mod et ekstra gebyr.

 • Nye regler gør det lettere for selvstændige at opnå retten til dagpenge, ved at tillade kombination af selvstændigt arbejde, ansættelse og freelance-arbejde for at opfylde indkomstkravene.

Det er også væsentligt at sammenligne priser og tilbud, da ikke alle a-kasser accepterer selvstændige medlemmer. ASE A-kasse er et eksempel på a-kasse, der accepterer selvstændige medlemmer. Hvis du er medlem af en a-kasse, der ikke accepterer selvstændige, kan du overføre dit medlemskab til en, der gør, såsom ASE, samtidig med at du bevarer dine oparbejdede rettigheder og fordele.

A-kasse for selvstændige er afgørende for økonomisk sikkerhed, da det tilbyder et finansielt sikkerhedsnet i tilfælde af arbejdsløshed. Ved at opfylde de nødvendige krav og vælge den rigtige a-kasse, kan du sikre dig selv mod indkomsttab.


Vælg den rigtige fagforening og A-kasse.

Ase A-kasse og Ase Fagforening skiller sig ud som et konkurrencedygtig valg for selvstændige grundet deres overkommelige priser og omfattende dækning for forskellige jobtyper og funktioner. Medlemskab her tilbyder juridisk rådgivning og er ikke bundet til specifikke politiske interesser eller faggrupper. Dette gør dem til attraktive muligheder for mange selvstændige erhvervsdrivende.

Overvejelser ved valg af fagforening:

 • Når du vælger en fagforening, bør du tage højde for branchespecifikke regler og krav samt behovet for erhvervsforsikring.

Specifikke fagforeninger for iværksættere tilbyder tjenester som økonomisk rådgivning, juridisk hjælp, sparring til forretningsplaner, rabatter på forsikringer og pensionsordninger, samt adgang til faglige netværk og arrangementer. Dette kan være særligt attraktive for selvstændige iværksættere, der søger yderligere støtte og ressourcer.

Ved at overveje disse faktorer nøje kan du træffe en informeret beslutning om, hvilken a-kasse og fagforening der bedst vil støtte dine behov som selvstændig.


Konklusion og næste skridt.

Gennem denne guide har vi belyst de vigtigste aspekter af A-kasse for selvstændige, fra de grundlæggende krav og fordele ved medlemskab til at vælge den rette a-kasse og fagforening, der matcher dine behov. Vi har set på, hvordan et sådant medlemskab ikke blot bidrager til økonomisk sikkerhed i usikre tider, men også tilbyder en platform for professionel udvikling, netværk og personlig support. Det er klart, at at vælge det rigtige medlemskab kan have en afgørende betydning for din karriere som selvstændig, hvorfor nøje overvejelse og informationsindsamling er essentiel.

Vi håber, at de indsigter og eksempler der er delt her, tjener som inspiration og vejledning til at navigere i valget af A-kasse og fagforening, der i sidste ende sikrer en roligere og mere sikker fremtid for dig som selvstændig.


FAQ:

Hvilke fordele giver det at være medlem af en A-kasse som selvstændig? Som selvstændig erhvervsdrivende giver medlemskab af en a-kasse økonomisk sikkerhed i tilfælde af at din virksomhed må lukke. Hvis du driver virksomhed som en bibeskæftigelse, kan din indtægt blive suppleret op til dagpengesatsen. Dette sikringsnet betyder, at du kan modtage dagpenge, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad er de gældende regler for a-kasse medlemskab? For at have ret til dagpenge fra en a-kasse, skal du:

 • Have været medlem af a-kassen i mindst ét år.

 • Have tjent minimum 263.232 kr. (for 2024) eller 175.488 kr. (for 2024) som deltidsforsikret.

 • Være arbejdsløs og aktivt søgende efter arbejde.

Hvad indebærer det at have selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse? Selvstændig bibeskæftigelse betyder, at du har startet din egen virksomhed, mens du modtager dagpenge og er registreret som arbejdsløs. Virksomheden betragtes som en bibeskæftigelse uanset omfanget af det arbejde, du udfører i den.
ASE A-Kasse


0 kommentarer

Comments


bottom of page